Nieuwsbrief eind oktober

Posted by: | Posted on: oktober 30, 2020

Beste ouders,

*Uw zoon of dochter heeft papieren meegekregen van onze pizza-actie. ( voor de instappers van november via volgende link ) https://usercontent.one/wp/dewissel-opitter.be/wp-content/uploads/2020/10/invulblad-pizza-kinderen.xlsx?media=1665728151

We kunnen helaas voorlopig niet veel organiseren omwille van corona. Gelukkig mogen we wel nog pizza’s verkopen en hopen we dat u ons massaal zal steunen door de aankoop van pizza’s of pasta’s. Deze zijn vers en kunnen nog in de diepvries geplaatst worden voor een later tijdstip. U mag de papieren ingevuld, samen met een envelop met het geld, meegeven ten laatste vrijdag 13 november. Alvast hartelijk dank voor uw steun.( Mocht u de papieren verloren zijn, zie link hierboven )

*De parking bij het Total tankstation langs de zijkant is een bouwwerf geworden. Er wordt hier een carwash aangelegd. Dit wil zeggen dat  er niet meer geparkeerd kan worden. Gelieve hier rekening mee te houden. Er is een onderhoud geweest met de mobiliteitsambtenaar van de stad Bree over het creëren van nieuwe parkeerplaatsen, liefst op het bestaande grasveld. Hij ging onze vraag voorleggen. Afwachten dus.

*Mag ik ook met aandrang vragen om niet te parkeren  in de Opstraat ( ingang kasteelpark ). De hoofdingang  voor auto’s blijft aan de Opitterkiezel. Samen met de stad Bree proberen we een veilige manier te vinden om deze toegang voor voetgangers en fietsers ( niet voor auto’s )  te behouden, ook na de corona periode. Er wordt ook een oplossing gezocht om de graszone bij de kleuteringang te vrijwaren en het gras er niet vernield wordt.

*Bericht van onze parochie :

Corona heeft roet in het eten gestrooid!

Attentie! attentie!

Er zullen in de pastorale eenheid Emmaüs Bree, ondanks dat het nog mag voor 40 mensen,

geen publieke eucharistievieringen meer doorgaan in de verschillende

parochiekerken tijdens het weekend.

En dit met onmiddellijke ingang tijdens het Allerheiligenweekend.

Wat kan dan wel nog?

Elke zondag zal er om 11 uur een mooie verzorgde eucharistie

via streaming te volgen zijn via de facebookpagina Pastorale eenheid Emmaus – Home | Facebook

https://www.facebook.com/Pastorale-eenheid-Emmaus-113454780294858/

Ook is er nog steeds de mogelijkheid om eucharistievieringen te volgen via radio en televisie op zondag.

Uitvaarten en doopplechtigheden kunnen voorlopig nog steeds maar wel

met een maximum van 40 aanwezigen.

Deken Jaak vraagt de inzet van ons allen.

Ook om dit minder fijne nieuws te verspreiden.

Een wens van hem voor ons…

Zorg goed voor jezelf en je dierbaren!

Vriendelijke groeten namens deken Jaak Janssen

*Indien er veranderingen zouden komen betreffende de maatregelen voor Covid-19, zullen we u zeker op de hoogte houden via mail.

*”Houd moed ook dit komt vast weer goed !”

Geef een reactie