UPDATE PAASVAKANTIE !!!

Posted by: | Posted on: maart 26, 2020

Tijdens de paasvakantie is er voor- en naschoolse opvang van ’t Ittertuintje en opvang door onze leerkrachten tijdens de schooluren.

Is uw kind 2,5 jaar na de paasvakantie dan kan je inschrijven via de inschrijvingspapieren op onze website, zie eerder bericht of download via het tabblad inschrijvingen.

Download de brief over de update in bijlage.

Vragen kan steeds via mail : directie.dewissel@dekubus-bree.be of via 089864353 of 0471728559


Hulp in corona tijden

Posted by: | Posted on: maart 24, 2020

In de bijlage vinden jullie een overzicht van hulp in corona-tijden!

Met vriendelijke groeten,

 
Yvonne Domen
Huis van het Kind Bree
De Houborn 45/1/1t. 0468 24 34 74
huisvanhetkind@bree.be / huisvanhetkind.bree.be


!!!!! INSCHRIJVINGEN !!!!! VOOR KINDEREN DIE NA DE PAASVAKANTIE NAAR ONZE SCHOOL WILLEN KOMEN

Posted by: | Posted on: maart 23, 2020

Beste ouders,

Indien uw kind 2,5 jaar of ouder is, mag het na de paasvakantie naar onze school komen. Daar er geen openklasdag mag georganiseerd worden, kan u de inschrijvingspapieren invullen en in de brievenbus van onze school deponeren of inscannen en digitaal versturen. Geen probleem als dit niet lukt. De eerste schooldag dat uw kind naar onze school komt, kunnen we de inschrijvingensformulieren alsnog invullen. Mocht u extra info willen, mag u me steeds contacteren via mail : directie.dewissel @dekubus-bree.be of telefonisch via 0471728559

Inschrijvingsformulieren :


WAT DOE JIJ THUIS ??!

Posted by: | Posted on: maart 19, 2020

Het is misschien fijn om aan andere kinderen te laten weten hoe het thuis met je gaat, je mag zeker wat foto’s of filmpjes sturen om te laten zien wat  je doet thuis, hoe dat je de tijd om krijgt……..je kan/mag hier heel creatief in zijn……. Ik zal dan proberen deze foto’s elke dag op de website van de school te plaatsen. ( je geeft natuurlijk toestemming hiervoor wanneer ik de foto’s of filmpjes ontvang).  Indien de bestanden te groot zijn kan je ze ook sturen via https://wetransfer.com

Je kan de foto’s ( liefst JPG format, meestal als je een foto maakt is het JPG) mailen naar directie.dewissel@dekubus-bree.be

De foto’s en filmpjes kan je dan vinden via het tabblad ” foto’s” en dan “fotogalerij2019-2020” op deze website  of via volgende link : https://fotogalerij2019-2020.dewissel-opitter.be/#collection/3f0420d9-d03e-45e5-9211-f747b71b9c0b

Veel succes !!!


WAT TE DOEN NAAR AANLEIDING VAN HET CORONAVIRUS !!!!!

Posted by: | Posted on: februari 29, 2020

Uitleg over het coronavirus

Op verschillende plaatsen in Europa zijn mensen besmet met het coronavirus Covid-19. De kans is reëel dat er ook in België mensen met het virus zullen opduiken. Maak je geen zorgen, de overheden en gezondheidsdiensten staan klaar om patiënten op te vangen en te verzorgen.

Wat moet jij als ouder weten en doen?

Wat is het coronavirus?

Coronavirussen komen vaak voor: ook de gewone verkoudheid is een virus uit de coronafamilie. Het virus dat nu voor het eerst in China is aangetroffen, Covid-19, kan zich wereldwijd verspreiden.

Maatregelen?

Zolang er geen of slechts enkele patiënten in ons land opduiken, is het voldoende om deze mensen te isoleren en bij hun contacten waakzaam te zijn voor symptomen. Meer drastische maatregelen zoals sluiting van scholen zijn niet nodig. Pas wanneer er een grotere uitbraak in ons land zou zijn met meerdere patiënten, zal de overheid overwegen om bijvoorbeeld bioscopen of scholen te sluiten of andere plaatsen waar vele mensen samen komen, of om evenementen af te lassen. In dat geval verwittigt de overheid de school, en houden wij je op de hoogte.

Wat kan ik als ouder doen?

Het coronavirus is niet erger dan een normale wintergriep. Er worden wel meer mensen ziek omdat het een nieuw virus is. Ons lichaam heeft er nog geen antistoffen tegen ontwikkeld. Virussen verspreiden zich vooral via de handen.

  • Zeker doen: was regelmatig en grondig (40 à 60 sec.) je handen. Leer je kind de handen met water en zeep te wassen en doe dat ook zelf. Speciale wasgels zijn niet nodig, gewone zeep volstaat.
  • Moet jij of jouw kind hoesten? Doe dat in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van de ellebogen.
  • Gebruik papieren zakdoekjes bij het niezen of snuiten en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak.
  • Vermijd handen en kussen te geven.

Een mondmasker dragen op school is op dit moment niet nodig. Dat heeft alleen zin in ziekenhuizen waar patiënten met het coronavirus verzorgd worden en in laboratoria waar het lichaamsmateriaal van deze patiënten onderzocht wordt.

Krijgt je kind (of jijzelf) koorts, keelpijn, hoofdpijn en begint het te hoesten? Hou het dan thuis en raadpleeg een huisarts. Hij kan de situatie beoordelen en de gepaste maatregelen nemen.

Wat doet de school?

De school volgt de richtlijnen van de overheid. Mocht je kind op school ziek worden, dan wordt het uit de klas verwijderd worden de ouders opgebeld. Contacteer dan je huisarts en vraag een huisbezoek of een afspraak buiten de consultatie-uren. Indien er na onderzoek wordt vastgesteld dat het om een coronabesmetting handelt, zal de huisarts het team Infectieziektebestrijding en Vaccinatie van het Agentschap Zorg en Gezondheid verwittigen die dan nagaat welke maatregelen er moeten worden genomen in school.

Meer informatie?