Nieuwsbrief december 2020

Posted by: | Posted on: december 16, 2020

Beste ouders,

*Mag ik met aandrang vragen om uw auto niet te parkeren vóór de werken bij het tankstation. Ook parkeren op het grasveld in de Opstraat is gevaarlijk en niet toegelaten. Willen jullie hier a.u.b. rekening mee houden. Aanstaande donderdag heb ik een gesprek met de stad Bree om die problemen op te lossen. Ik houd jullie op de hoogte.

*Vanaf morgen zijn er in het lager onderwijs rapportbesprekingen via videochat. Mocht er iets fout lopen ( internet valt weg of …..? ) zal de juf of meester u proberen te contacteren via telefoon of gsm.

*Ieder jaar geven we, samen met onze ouderraad, de winst van onze kersthappening aan een goed doel. Helaas kan de kersthappening niet doorgaan. We hebben  wel nog een opbrengst van onze vastenactie van vorig jaar. We willen dan ook een deel van deze opbrengst schenken aan de wensboom van de stad Bree. Zo kunnen we kinderen uit kansarme gezinnen een mooie kerst bezorgen. De ouderraad heeft reeds voor €125 cadeautjes gekocht, de school schenkt €250. Meer uitleg via volgende link : https://www.bree.be/nieuws/magische-feestdagen-dankzij-de-toverboom

*Op vrijdag 18 december heeft de ouderraad een leuke activiteit voorzien voor alle kinderen van de school.
Goochelaar Jahon zal  zijn nieuwe show “Verdwalen” opvoeren.
De jongste kleuters gaan het verhaal niet helemaal mee krijgen, maar zij kunnen genieten van de soundeffecten en visuele prikkels.
Oudere kleuters en lagere schoolleerlingen gaan het verhaal wel mee krijgen en stappen mee in de wereld van de voorstelling.
De oudste leerlingen van de lagere school vinden het goochelen dan weer zeer tof en willen de geheimen ontrafelen.
De zaal zal in 5 groepen verdeeld worden zodat iedere klas in zijn eigen bubbel kan blijven met telkens 1,5m afstand tussen de bubbels.

*De ouderraad zamelt van 4 tot 15 januari 2021 klein ICT-materiaal en lege inktpatronen in. Dit om een extra centje in het laatje te krijgen. Meer informatie in de folder in bijlage. Gebruik de kerstvakantie dus om op te ruimen en geef uw kind(eren) vanaf 4 januari het afgedankte materiaal mee naar school.

*Vanaf zaterdag 12 december ging er weer een digitale gezinsvriendelijke viering door in onze pastorale eenheid Emmaüs.

De ploeg die instaat voor deze vieringen is heel enthousiast, want in november werd het filmpje ongelooflijk veel keer bekeken op facebook. Er waren meer dan 1000 betrokkenen.

Dat geeft ons als team een ‘boost’ om door te zetten. Want nu voelen we dat het Evangelie ook op een andere, moderne manier kan verspreid worden.

Ik stuur u alvast het promotiefilmpje voor de nieuwe viering en ook een tekening met een ster.

Vorige zaterdag werd de viering gepost op de facebookpagina Pastorale Eenheid Emmaüs Bree – Home | Facebook

De ploeg GezinsVriendelijkeVieringen

Evi, Kristina, Ilse, Gerda, Bianca, Lisette, Roel

*Omdat er dit schooljaar geen kersthappening is, blijven de kinderen aanstaande vrijdag op school tot 15u30.

*Samen met de onderwijspartners en in overleg met de virologen heeft onderwijsminister Ben Weyts beslist dat de huidige coronamaatregelen in het onderwijs van kracht blijven tot en met vrijdag 15 januari 2021. Concreet blijft het  basisonderwijs na de kerstvakantie tot nader order in pandemiefase oranje.

Waarom is een verlenging nodig?

  • CLB-cijfers tonen dat het virus aanwezig blijft in scholen, maar de bronnen vooral buiten de school liggen. Als besmettingen in de brede maatschappij nog talrijk zijn, raken onvermijdelijk ook personeelsleden en leerlingen besmet.
  • Om een verdere daling van de cijfers in Vlaanderen in te zetten, is volgens virologen een verlenging van de huidige maatregelen in onderwijs nodig, ook na de 14-daagse time-outperiode die de kerstvakantie met zich meebrengt.
  • Het effect van de eindejaarsfeesten op de cijfers kennen we nog niet. Hoe dan ook is het cruciaal dat we tijdens de vakantie met z’n allen de regels volhouden.

Indien er verandering in deze situatie zou komen, krijgt u zeker van mij een mail.

*Wisten jullie dat Thieuke Verlinden, onze gemachtigd Opzichter en klusjesman, vandaag 73 jaar is geworden. Een heel dikke proficiat Thieuke;

*Beste wensen voor jullie allemaal van het schoolbestuur, directie, leerkrachten, team eetzaal, team Ittertuintje, team gemachtigde opzichters en iedereen die een warm hart draagt voor onze school, een prachtig jaar 2021 toe.

Een lichtje in een donkere tijd
is iets dat warmte geeft, je hart verblijdt

Ik wens je sterkte, kracht en liefde voor dit nieuwe jaar
En een hele fijn kerst en oud & nieuw met elkaar

Witte wereld vol van vragen,
vol van zorgen en van pijn.
Maar waar het wonder van de kerstnacht,
toch telkens weer een troost kan zijn.

Ik wil je sterkte toewensen
in een moeilijke tijd als deze
En hoop dat dit steuntje in de rug
een lichtje in de duisternis mag wezen

Ik wil je even zeggen
dat ik aan je denk
ik kaarsjes voor je brand
dat ik met je meeleef
en je met dit kaartje
liefde, sterkte geef

Geef een reactie