Heropstart van onze school vanaf 16 november 2020

Posted by: | Posted on: november 11, 2020

*Klaar voor de heropstart

Na overleg tussen de onderwijspartners en Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts is er meer duidelijkheid over de heropstart na de verlengde herfstvakantie. De maatregelen in de maatschappij zorgen ervoor dat het veilig is om de scholen terug op te starten. Uit het contactonderzoek van de CLB’s weten we dat in de gecontroleerde omgeving van scholen weinig besmettingen plaatsvinden.
Zo blijven de 4 beschermingsmaatregelen van kracht:

  • Zet in op handhygiëne om verspreiding via contact te vermijden.
  • Hou afstand om verspreiding via druppels te vermijden.
  • Draag een mondmasker om verspreiding via druppels en microdruppels (aerosols) te vermijden. Bescherm zo jezelf en anderen.
  • Ventileer zoveel als mogelijk om microdruppels in de omgeving te verdunnen.

De rol van onderwijs in de heropflakkering van het virus in de maatschappij is beperkt. Dit leren we vanuit epidemiologisch onderzoek van de beschikbare data. Eind augustus vertraagde de daling om daarna om te buigen tot een stijging. Deze tendens is te vroeg begonnen om aan scholen toe te schrijven. Deze eerste stijging is in de tweede helft van september gaan vertragen, om nadien door te starten. 
De recente vertraging in de coronacijfers is reeds ingezet rond 20 oktober, dus voorafgaand aan de verlengde herfstvakantie. Sinds een 5-tal dagen gaat het om een daling van het aantal bevestigde gevallen.
Dit wijst er volgens experten op dat onderwijs niet de motor is van de epidemie, in grote mate doordat we effectieve maatregelen nemen. Door het verlengen van de herfstvakantie zijn alle quarantaines ondertussen afgelopen. Daaraan gekoppeld hebben de maatregelen in de maatschappij het mogelijk gemaakt om de scholen te heropenen.

  • Het basisonderwijs start in code oranje. ( idem als de reeds eerder vermelde maatregelen, zie vorige  nieuwsbrieven )
  • De leerlingen van het basisonderwijs krijgen vanaf 16 november opnieuw 100% contactonderwijs.
  • Het zwembad in Bree blijft gesloten waardoor het schoolzwemmen voorlopig niet doorgaat.

*Woordje van de jeugddienst :

De Sint heeft gehoord dat Bree wel wat extra licht kan gebruiken.

Hij weet zéker dat alle kinderen hem hierbij willen helpen zodat hij vlot alle huisjes kan vinden!

Daarom vragen de Sint en zijn pakjespieten of jullie een lichtje willen maken. Je mag zelf een lichtje knutselen of het onderstaande kaarsje inkleuren/versieren. ( zie bijlage )

Bezorg je lichtje aan de jeugddienst via een foto, wij hangen deze op zodat de Sint het goed kan zien. Hij zal zéker aan jullie denken en iets leuks laten brengen door zijn snoepjespieten!

Aan alle ouders: bezorg ons dus voor zaterdag 21 november via mail naar jeugd@bree.be een foto van het knutselwerkje (met de naam en adres) en dan komen onze snoeppieten ‘corona-proof’ een lekkere verrassing brengen bij jullie aan huis!

Veel knutselplezier!

#jeugdbree #3960Bree #BreeBrandteenkaarsje #zorgvoorlicht #sintenpiet

*Reserveren ’t Ittertuintje

Vergeet zeker niet te reserveren voor ’t Ittertuintje.

*Mocht u nog vragen hebben , mag u me steeds contacteren via mail of ons: noodnummer:  0471728559

Geef een reactie