Nieuwsbrief oktober

Posted by: | Posted on: oktober 2, 2020

Beste ouders

 *Nu volgende week woensdag 7 oktober 2020 houden we onze pedagogische studiedag. De kinderen hebben dan vrijaf. Het Ittertuintje is open. Gelieve te reserveren indien u opvang nodig heeft of te annuleren mocht u al, per vergissing, gereserveerd hebben.

*Vanaf gisteren 1 oktober gelden er nieuwe quarantainemaatregelen voor hoogrisicocontacten. Zij gaan meteen in quarantaine voor zeven dagen, te tellen vanaf het moment van het laatste contact met een besmette persoon. Zij laten zich testen op de vijfde dag van hun quarantaine. Stel dat het laatste contact plaats vindt op 5 oktober, dan gaat het hoogrisicocontact in quarantaine tot zeker 12 oktober. De test vindt plaats op de vijfde dag, dus op 10 oktober. Als de test negatief is, stopt de quarantaine na de zevende dag. Op 13 oktober mag het hoogrisicocontact dus terug naar school. Als de test positief is, wordt de quarantaine verlengd met zeven dagen. Na die verlengde quarantaine en op voorwaarde dat de besmette persoon nog steeds symptoomvrij is, stopt de quarantaine zonder bijkomende test. 

Blijf a.u.b. telkens de huisarts contacteren. Deze helpt u en zal zeker zeggen wat te doen. De beslisbomen zijn ondertussen ook aangepast. De link voor de aangepaste beslisbomen voor lager-en kleuteronderwijs .

*Het wordt buiten wat kouder. In de klassen dienen we nog steeds goed te verluchten. Soms daalt dan de temperatuur. Het zou dan ook fijn zijn dat de kinderen wat extra kleding dragen. Vooral vele laagjes ( een t-shirt, extra hemdje, pull, …. ) zullen zeker helpen.

*In de loop van de maand oktober zal u al een schoolfactuur ontvangen. Van de overheid zijn we verplicht drie facturen per schooljaar te versturen. ( oktober, januari en juni ) Het merendeel van de kleuters zal geen factuur krijgen mits er nog geen onkosten zijn gemaakt.

*Vanaf aanstaande dinsdag start ook ons project “Oog Voor Lekkers” en krijgen de kinderen iedere week een stukje fruit. Hartelijk dank aan onze ouderraad die al in september wekelijks zorgde voor een stukje fruit.

 *Maandag 5 oktober, op de Internationale dag van de Leerkracht, gaan we met meer dan 120.000 mensen bellen voor kwalitatief onderwijs voor iedereen. Zeker nu moeten we samenwerken met alle actoren om ervoor te zorgen dat elk kind en elke jongere goed onderwijs krijgt en (weer) mee is. Met Saved by the bell vragen we daarvoor aandacht. Ook onze school zal hier aan deelnemen.

Geef een reactie