Digitale nieuwsbrief september

Posted by: | Posted on: september 18, 2019

Beste ouder,

De nieuwsbrief hebben jullie gisteren ( dinsdag 17 september ) via mail gekregen. Ik heb verschillende mails terug gekregen die niet aanvaard werden. Dit kan om verschillende reden zijn. Willen jullie dit eens nakijken en de juf of meester verwittigen. Hier onder de online versie van de nieuwsbrief.

Beste ouders,

Stappen en trappen naar school op 20 september

Dit jaar gaat de 13de editie van de STRAPDAG door. Maar liefst 400.000 kinderen uit 1500 scholen doen jaarlijks mee aan de actie. Op de Strapdag komt iedereen te voet of met de fiets naar school. Zo benadrukt de campagne dat duurzaam verplaatsen leuk, gezond, goed voor het milieu en vooral laagdrempelig is. Wij doen dit schooljaar voor de eerste keer mee met dit initiatief. Zie ook (https://www.octopusplan.info/strapdag/)

Door dat we ons ingeschreven hebben krijgen we ook hulp van de middelbare scholen. TISM Bree heeft ons gevraagd om mee te doen, als octopusschool, aan hun High 5 campagne. De leerlingen van TISM begeleiden enkele verkeersacties op onze school waarbij ze als “rolmodel” zullen optreden. De High 5 campagne kadert binnen de Week van de mobiliteit ( 16 -22 september, https://www.weekvandemobiliteit.be )

De leerlingen van TISM gaan ons in een viertal acties begeleiden :

  1. Welkom Strappers ( nu vrijdag 20 september )

Versieren van de inkom, leuke armbandjes, tattoo’s ,…..

  • Fietscontrole in november  met eventuele herstelling ter plaatse.
  • Model Split Telling ( maart 2020) Wat is de vervoerswijze van de leerlingen. Komen ze met de auto, fiets , te voet ?
  • Verkeerstelling ( mei 2020)Met een verkeerstelling krijgen de leerlingen een beeld van de verkeersdrukte in de schoolomgeving.

Een dank aan de leerlingen van TISM om ons te begeleiden.

Nieuwe speelplaats

Ik wil iedereen nog eens van harte bedanken voor het realiseren van onze prachtige speelplaats. Een speciale dank aan de ouderraad, meester Sven, meester  Brian, juf Elke en alle andere leerkrachten, ouders en sympathisanten. Jullie hebben prachtig werk verricht . Zie ook onze website ; https://fotogalerij2019-2020.dewissel-opitter.be/#collections

SCHOLENVELDLOOP – LAGERE SCHOLEN DONDERDAG 26 SEPTEMBER 2019 SPORTTERREINEN SPORTLAAN 6 IN BREE

Zie brief in bijlage  ( scrol naar de tweede pagina voor de starturen,) verdere info ook via volgende linken :

https://www.facebook.com/events/2427404360863551/   en www.vlaamseveldloopweek.be

Dag van de sportclub.

Sporters beleven meer. Ook in de Vlaamse scholen!  

Dat is wat Sport Vlaanderen, samen met Moev, wil laten zien aan Vlaanderen. Daarom roepen we alle leerlingen op om op woensdag 18 september in de outfit van hun sportclub naar school te gaan. Meer uitleg ; https://www.sport.vlaanderen/sportersbelevenmeer/voor-club-of-sportdienst/maand-van-de-sportclub/

In bijlage nog enkele folders.

Geef een reactie